Трамп про потужність ядерної програми США

270043

Твердження глави Білого дому Дональда Трампа про те, що ядерна програма США зараз сильніша, ніж будь-коли, – помилкове. Лідер Америки поки не зробив у цьому напрямку жодних серйозних кроків.

Про це пише експерт із міжнародних питань Борис Немировський. Так, аналітик називає заяви Трампа про ядерний потенціал Сполучених Штатів “творчим перебільшенням”, інформує еizvestia.com. Єдине, що Дональд Трамп офіційно здійнив в “ядерному” напрямку за період свого президентства – це попросив підготувати для нього огляд загального стану ядерного потенціалу США (“Nuclear Posture Review”), нагадує Немировський. Такий огляд створюють для кожного нового президента США. У випадку з Трампом – цей документ досі не закінчили, додає автор матеріалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава МИД Германии сделал резонансное заявление по Крыму

США, за оцінкою Асоціації ООН з контролю за ядерними озброєннями, мають наразі приблизно майже 7 тисяч ядерних боєголовок, серед яких 4 тисячі є потенційно готовими для використання. Тим часом у Росії в розпоряджені також близько 7 тисяч боєголовок (третину з яких вона отримала від України за умовами Будапештського меморандуму, яким РФ і знехтувала, розв’язавши проти України “гібридну” війну та анексувавши Крим). Із них готові до запуску орієнтовно теж 4 тисячі,
– зауважує Немировський.

Протягом минулих років США і Росія значно зменшили свої ядерні арсенали. На початку 1990-х років та ж Америка мала більше, ніж 20 тисяч потенційно готових для застосування боєголовок, йдеться у статті.

Читать полностью на http://eizvestia.com/uk/news_abroad-ukr/full/1508-tramp-perebilshuye-potuzhnist-yadernoi-programi-ssha