Квитки на літаки стрімко подорожчають: вчені назвали несподівану причину

img-2

Уже невдовзі авіакомпанії будуть змушені зменшити завантаження літаків та збільшити ціну на квитки.  Глобальне потепління вдарить по авіаційних перевезеннях у всьому світі. Особливо це відчують пасажири, яких братимуть на борт у меншій кількості, натомість за дорожчі квитки.

img-2

Американські вчені з Колумбійського університету прийшли до висновку: вже за кілька десятків років авіаперевізники стикнуться зі серйозними проблемами. Свої висновки вони опублікували у журналі Climatic Change.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіційно Ryanair в Україні! Лоукостер підписав угоду з аеропортом «Львів»
Дослідники змоделювали політ п’яти поширених моделей літаків в умовах підйому температури на декілька градусів – йдеться про Boeing 737-800, Boeing 787-8, Boeing 777-300, Airbus A320 і Airbus A380.

Враховувалися умови зльоту в 19 великих аеропортах світу, розташованих в Лондоні, Нью-Йорку, Чикаго, Пекіні, Шанхаї та інших містах.   І виявилося, що при підвищенні температури зростає навантаження на літак – він вимагає більшої потужності, щоби злетіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 секретов о самолетах, о которых вы не знали [ВИДЕО]

Відповідно, літак потребує більшої швидкості, збільшуються витрати пального.   Крім того, щоб злетіти у такому повітрі, літак повинен стати легшим. Тому з часом перевізникам доведеться знизити норми завантаження для літаків – причому, це стосуватиметься щонайменше 30% рейсів.

А це означає, що для того, аби компенсувати збільшення ваги пального, необхідного для злету і польоту, авіаперевізникам доведеться скоротити кількість пасажирів та норми щодо ваги багажу. Відповідно, менша кількість пасажирів автоматично підвищить ціну на квитки.