Турчинову відвели роль у другому терміні Порошенка — ЗМІ

48_main

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов може очолити виборчий штаб президента Петра Порошенка. Про це пише «Українська правда«.

Місце глави штабу – ключове.

«Це як в бізнесі. Кандидат – це акціонер, а керівник штабу – це глава правління компанії. Він освоює бюджет, дає команди на місця, контролює виконання задач, залучає людей, шукає гроші і так далі», – цитує сайт одного зі співрозмовників на Банковій. І коли йдеться про гроші, то суми обчислюються десятками мільйонів доларів.

«Ну, наприклад, члени комісій. Кожному іде зі старту по сотці грошей ($100). Порахуйте: 30 тисяч виборчих дільниць, якщо там по одній своїй людині тримати, то це уже 3 мільйони доларів. А їх в кожній комісії має бути мінімум троє», — пояснюють у Порошенка.

Як пише видання, кандидатуру Турчинова запропонували Порошенкові лідери «Народного фронту» в ході переговорів про можливе створення «єдиної партії влади». Але під час засідання так званої «стратегічної дев’ятки» у Порошенка, президент відмовився призначити Турчинова главою штабу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко висловився за легалізацію зброї для громадян

В найближчому оточенні президента переконують, що сам Петро Олексійович чудово розуміє, наскільки сильним главою штабу буде Турчинов. «Швидше за все, Порошенко поставить Турчинова. Але президент має дозріти до такого рішення сам», — розповідають там.

Головний сумнів у Порошенка пов’язаний з питанням абсолютної лояльності: «Президент має розуміти, що глава штабу працює саме на його перемогу, а не підіграє конкурентам. А так – кращого варіанта за Турчинова, звичайно, немає».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звезда «Сватов» сделал новое громкое заявление в адрес Украины (ВИДЕО)

Серед інших кандидатів на крісло голови штабу ЗМІ називає главу Адміністрації президента Ігоря Райніна, його першого заступника Віталія Ковальчука і заступника голови фракції БПП Сергія Березенка.